Uusi vuosi, uusi kujeet. Possu lopettaa kaiken hötkyilyn ja säntäilyn, ja koettaa elää leppoisaa, rauhallista elämää ;) Tuskin jaksaa kauheesti leikkiä laihduttajaakaan, mutta jos tavallinen possuelämä kiinnostaa, niin tervetuloa blogiin!

sunnuntai 30. elokuuta 2020

Se kissa, jolla oli teelautasen kokoiset silmät

 Se on kohta syyskuu ja syksy ja kohta vaihtuu jouluksi. Niin se aika rientää. Saa nähdä, millaiseksi tää koronasyksy muodostuu. KOPKOP, Possu on toistaiseksi ainakin välttynyt taudilta. Toivottavasti ei tulekaan. 





Tässä vielä kesätunnelmaa. (Koska Possu ei ole vielä kuvannut mitään syksyistä.)


Possu innostui vaihteeksi lukemaan jännärin. Se oli Fiona Bartonin Epäilty. Kertoo Thaimaan-matkalla tapetuista tytöistä ja äidistä jonka Thaimaassa asustelevaa poikaa epäillään tekijäksi. Onko joku lukenut? En kerro enempää, ettei tuu juonipaljastuksia, jos joku haluaa lukea. Possu harvemmin lukee jännäreitä. Ehkä osittain just siks, että sitten Possu lukee yötä myöten, kun ei malta jättää kesken. Lauantai-iltana Possun jalat oli ihan tönköt, kun koko päivän oli vain istunut ja lukenut. Lauantai-iltana Possu oli harmissaan yllätysvieraista, koska joutui keskeyttämään lukemisen vierailun ajaksi :D Possu jatkoi lukemista heti vieraitten lähdettyä. Ajatus oli lukea loppuun, mutta klo 02:00 Nukku-Matti ilmestyi hiekkapusseineen ja tainnutti Possun, vaikka enää olisi ollut noin 150 sivua jäljellä. Tänä aamuna Possu sai luettua kirjan loppuun, ja sitten olikin silmät varmaan jo teelautasen kokoiset, niinku jossain lapsuuden  sadussa oli jollain vartijakissalla. Mikä satu lienee ollutkaan? Se kissa, jolla oli teelautasen kokoiset silmät jäi siitä loppuiäksi mieleen. Kuka on kuullut saman sadun??

5 kommenttia:

  1. Kirjat vie joskus mukanaan, itse luen parhaillaan tietokirjaa!!??!! joka on kuin jännäri, pakko jarrutella välillä että jäisi jotakin siitä tiedosta päähänkin=)
    Teelautassilmäkissa ei kuitenkaan liene sama kuin se irvikissa Liisa ihmemaassa?

    VastaaPoista
  2. Mulla on muistikuva, niinku satu ois ollu nimeltään Tulukset, ja kissa vahti jotain luolassa olevaa aarretta. Pitää tutkia satukirjoista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Ja hän iski tulta: hep, heti ilmestyi koira, olla oli teekupin kokoiset silmät." Björn Landströmin kuvitusta H. C. Andersenin satuun Tulukset.

      Tuo löytyi täältä: https://lastenkirjahylly.blogspot.com/2012/10/huima-tulkinta-klassikkosaduista.html

      Poista
    2. Olikin siis koira, eikä kissa. Niin se muisti tekee tepposia,mut onhan siitä ehkä jokunen vuosi, kun oon sadun kuullukki... Pitää lukea se joku päivä. T. Possu

      Poista
  3. Kaikkea. Ei ole osunut kohdalle teekuppeja silminä. Yksi teekuppi tuolla odottaa tiskaamista.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!