Uusi vuosi, uusi kujeet. Possu lopettaa kaiken hötkyilyn ja säntäilyn, ja koettaa elää leppoisaa, rauhallista elämää ;) Tuskin jaksaa kauheesti leikkiä laihduttajaakaan, mutta jos tavallinen possuelämä kiinnostaa, niin tervetuloa blogiin!

perjantai 22. tammikuuta 2021

Apoteekissa

 Koska suutuit viimeksi? Ja mistä? Possu kilahti apoteekissa. Possu meni hakemaan lisää pilleitä, joita Possu syö lähes kourakaupalla... No ainaki nyt pari illoin aamuin. ;) Possua ärsyttää, kun joutuu syömään niitä. Possu ei tosiaankaan riennä kieli lipoen niitä lisää hakemaan. Apteekin täti vaan tohti epäillä moista. Ja muutenkin sen keikka meni vastoin kaikkia apteekkikäytöstapoja. Possu yleensäkin on huono asioimaan terveydenhoitopalveluissa. Possu ei koskaan tiedä, pitääkö ilmottautua luukulla, vai voiko mennä suoraan odotustilaan istumaan, vai pitäiskö peräti ryykätä suoraan lääkärin huoneeseen, kun on nähnyt tämän sinne marssivan, mutta ei kutsu Possua sisään?? Yleensä sitten Possu tulee toimineeksi just väärin etiketin vastasesti. Tähän asti sentään apteekkireissut on kuitenkin sujunu, mutta nyt Possu mokas siinäki!!

Possu meni siis sisään ja otti jonotusnumeron. Pian kilahti. Possu valmistautui menemään, koska oli tullut aikaisemmin kuin takanaolija. Hetkinen ei se ollutkaan Possun numero. Se oli sen myöhemmin tulleen numero. Miks se pääs ennen Possua??!! Hei haloo, oikeusasiamies tänne ja äkkiä!! Kas siinä luukulla lukikin  ei reseptiasiakkaat ja toinen varattu luukku oli reseptiasiakkaille. No kohta sinnekin pääsi. 

Possu ojensi kelakortin ja ilmoitti reteesti haluavansa kaikkea listalta. Myyjä..öö..virkailija... apteekarska... miksi apteekintätiä kutsutaan? Possu ei halveeraa, Possu ei vaan tiedä. Ihan tuntematon ala. Possu haluaa pysyä mahdollisimman kaukana lääkkeistä, siis haluaisi... Niin se henkilö luukun takana ärähti hyvin kyllästyneesti, ettei kelakorttia tuolla lailla vaan työnnetä luukusta, se pitää kääntää viivakoodi apteekkihenkilöä kohti, että saa sen luettua ilman koronan levittämistä.  Sori, ei Possu tullut ajatelleeksi. Mutta siinä vaiheessa Possulla kilahti, kun tyyppi rupesi epäilemään, että Possu hyppää apteekissa liian usein hakemassa lääkkeitä. Miten voi olla jo lääkkeet loppu, vaikka just marraskuussa haki?? - No mulla nyt sattuu olemaan näitä aika paljon, Possu vastasi kokeneen sairastajan vakaalla rintaäänellä, eikä malttanut olla lisäämättä, että en tosiaankaan napsi niitä liikaa huvikseni.  Hmm... henkilö tutki reseptejä. Onkos tuokin lääke jo loppu? - No on siellä purkin pohjalla nyt vielä jokunen, mutta ajattelin nyt ottaa kaikkia saman tien kerta tänne asti (peräti kilsan päähän) vaivauduin. Lopulta Possu sai lääkkeet ja pääsi huiskuttamaan iloisesti apteekkihenkilölle. Iloisena siitä, että pääsi eroon mokomasta mörkistä. Onko Possu muka jonkun pilleristin näköinen?? Mitä, HÄH?!


8 kommenttia:

  1. Taisi olla apteekkarskalla paha päivä, kun tolleen käyttäytyi! Mutta mitä tulee kysymykseen, niin en kyllä muista. Olisko ollu jo viikkojen takainen tilanne, kun mies piti minua niin tyhmänä että suututti ihan.

    VastaaPoista
  2. Farmaseuttejahan nuo ovat, itse aprteekkari lienee yleensä farmakologi joka on sitten kai ylempi tutkinto. Nyt tulee siis ihan mutu, tai mitä nyt päässä pyörii aihesta.
    Itse yllätyin iloisesti kun sain lääkkeet ajokortilla kun kelan muovi jäi pesään.

    VastaaPoista
  3. Taisi olla vähän ennen joulua, kun Pöllöllä katkesi pinna. Vakuutusyhtiön virkailijaan. Ja aivan totaalisesti. Korotin ääntäni, olin epäkohtelias ja taisinpa uhata jopa kuluttaja-asiamiehelläkin. Sanoin, että mulle ei tartte lähettää yhtä ainutta laskua enää, piste.
    Virkailija soitti seuraavana päivänä, ehdotti sopuratkaisua jonka hyväksyin. En pyytänyt anteeksi käytöstäni.
    Varsinaisesti asia kuitattiin valmiiksi pari päivää sitten; puoli vuotta vahinkoilmoituksen teon jälkeen.

    VastaaPoista
  4. Täällä viimeksi on pinna katkennut ihan omaan vanhenevaan ja rapistuvaan kroppaan joka ei millään suostu toimimaan haluamallani tavalla (lue niin kuin ennen). En voi ymmärtää joten suuttumus iski!

    VastaaPoista
  5. Saukkis kilahti lumitöissä. Taloyhtiän auraaja ei pääse kunnolla auraamaan saukkiksen autotallin edestä, koska kahdella naapurilla on auto siinä pihalla eikä tallissa. Yhtiökokouksessa sovittiin, että autoaan pihalla pitävät tekevät sitten lumityöt sieltä, mihin ei aura pääse. Kattia kanssa mitään tekevät - toinen oli jopa sievästi huiskinut lumet autonsa päältä ja viereltä 85-v seinänaapurinsa kohdalle. Saukkiksen isävainaa kutsui apteekin tätejä varmasööteiksi. (apteekkari on muuten proviisori koulutukseltaan) T: Saukkis

    VastaaPoista
  6. Farmaseutti ainakin meidän apteekissa, tai oikeastaan farmaseuttiopiskelija, kun useimmiten asioin yliopistonapteekissa. Apteekin väki on palvelualttiuden huippu. Useampi ehtii kysyä "Voinko auttaa?", jos mietiskelen hyllyväleissä, haluanko jotain. Minulle on myös osunut kivoja luukkuhenkilöitä, jotka kohteliaasti opastavat siihen viivakoodilukijaan, joka on tietenkin uusi asia, jos ei alvariinsa ravaa apteekissa. Olisko sinun lääkkeissä ollut kelakorvausjuttu? Kela on aika tarkka, miten usein saa hakea paketin. On minullekin siitä joskus sanottu, mutta olen silti saanut lääkkeet, kun olen selittänyt.
    Ensin en millään muistanut suuttuneeni viime aikoina kenellekään, kenellekäs sitä, kun ei ketään tapaakaan :) Mutta sitkeälle lehdenmyyjälle iskin luurin korvaan. Olin useita kertoja kohteliaasti todennut, etten nyt osta tai tilaa mitään ja kauniisti toivotellut hyvää jatkoa. Mutta sieltä vain tuli "tämä ei kestä kauan" "tämä on ihan lyhyt asia" "voit kai sinä hetken kuunnella". En voinut.

    VastaaPoista
  7. Kaikilla tietty on huonoja päiviä, mutta ehkä Possu kuitenkin ottaa sen verran nokkiinsa, että käy seuraavan kerran jossain toisessa apteekissa. ;) Kuuluu Possun itseloukkaantumisoikeuden piiriin! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt oon kyllä sun puolella ja oon samaa mieltä, sulla on itseloukkaantumisoikeus. Apteekkihenkilöllä, farmaseutilla siis, olisi voinut - PITÄNYT - olla hanskat kädessä. Hänhän niillä käpälillään ojensi sulle ne sun lääkkeet, mistäs sinä voit vastavuoroisesti tietää, mitä se farmaseutti, tai mikä titteli sillä nyt sitten olikaan, oli aikaisemmin tehnyt.
      Ainakin kaikissa niissä apteekeissa missä minä oon käynyt, on ollut kaikilla hanskat kädessä.
      Ja ovat kyllä muuten jo itse olleet valmiina sen viivakoodin lukijan kanssa "puoliksi luukusta ulkona", että tietää tyrkyttää sitä korttia siihen.

      En halua kääntää veistä haavassa, mutta mä sain hyvää palvelua apteekissa ja vieläpä koronakin auttoi. Juu-u. Kävin hakemassa ihan uusia lääkkeitä ja samalla nuori nainen kysyi, tarvinko muuta. Vastasin, etten taida vielä saada.. Katsoi mun reseptit ja sanoi, että no saisit nää yhet sunnuntaina (niin tietysti..), mutta hän kirjoittaa tänne Kelalle tän korona...., en enää muista mikä se oli, ja sain ne lääkkeet silloin samana päivänä. Se oli ystävällistä.
      Eli kun koronan takia lääkkeiden saanti on välillä vähän niin ja näin, niin Kela on näköjään tällä hetkellä reilumpi, ei ihan niin päivän päälle, esim. juuri tällaisissa riesa ymv. lääkkeissä.

      Poista

Kiitos kommentistasi!