Uusi vuosi, uusi kujeet. Possu lopettaa kaiken hötkyilyn ja säntäilyn, ja koettaa elää leppoisaa, rauhallista elämää ;) Tuskin jaksaa kauheesti leikkiä laihduttajaakaan, mutta jos tavallinen possuelämä kiinnostaa, niin tervetuloa blogiin!

keskiviikko 10. helmikuuta 2021

Pöllön ja Possun seikkailu

 Ehdotettiin Pöllön ja Possun yhteistä seikkailua. Se toteutui jo. Viime yönä Possun unessa...


Possu oli autollaan hakemassa Pöllöä ja jotakin toista... olikohan se toinen lie Sohvaemäntä vai Repu? Vai joku ihan tuntematon tyyppi. Kolme meitä kumminkin siinä autossa oli... Possu oli siis hakenut heidät asemalta ja esitteli nyt Possulan lähiseudun maisemia kokeneen matkaoppaan tavoin. Sillä Possuhan hyvin tiesi, missä oltiin... No oli ainakin tietävinään.

Maisemat oli lumiset. itseasiassa lumipenkkoja oli keskellä tietäkin. Possu oli pysähtynyt keskelle tietä lumipenkan eteen karttaa lukemaan.

- Olemme siis tässä, Possu mutisi.

- Ahaa, missä siis? Pöllö kysyi.

- Hui, mehän ollaan keskellä tietä! Joku törmää meihin pian! Possu hoksasi säikähtäen. - Ajan tuohon huoltamon pihaan, ja näytän sitten teille kartasta.

Possu ajoi lumivuorta väistäen huoltamon pihaan, ja pysähtyi tutkimaan karttaa.

- Hmmm... Possu mietti, sillä itse asiassa hänellä ei ollut tietoakaan, missä oltiin, vaikka yrittikin esittää kartalla olevaa..


TÄSSÄ VAIHEESSA POSSU HERÄSI.


Miten seikkailu jatkui??? JATKAKAA! Sana on vapaa..

7 kommenttia:

  1. Huoltamon ovi aukesi. Näkyi valtava valkoinen selkä. Lumiukko peruutti ulos, peruutti, koska käsissä oli tarjotin, tarjottimella kolme mukia täynnä höyryävää suklaajuomaa ja lautasellinen rasvaisia munkkeja.
    "Eksyksissä?" kysäisi lumiukko.
    "Ei tietenkään" vastasi Possu
    "Ei tietenkään" totesi lumiukko ja jatkoi: " Tuon isoimman kinoksen takaa kannattaa kuitenkin kääntyä vasemmalle tällä kertaa. Oikealla ei ole ehditty auraamaan. Talven ihmemaahanhan te kuitenkin olette menossa, vai kuinka."
    "Juu-u" Possu nyökytteli
    "Äläpä huoli" totesi lumiukko, "Perillä odottaa runsas ruokapöytä ja pikku-ukot kyllä viihdyttävät sinua ja vieraitasi. Paluumatkalle saatte koiravaljakon oppaaksi. Näissä kinoksissa ei kesäihmisten ole helppo suunistaa."
    "Minä olen talvi-ihminen, enkä eksy pyryssäkään" kiukkusi Possu.
    "Joo, tietenkin sinä! Mutta nuo vieraasi. Heidän takiaan, vai kuinka."
    "Heidän takiaan" myöntyi Possu.
    Päivästä tuli ikimuistoinen. Ja valjakkokoiratkin pääsivät vähän jaloittelemaan. Niillä oli aika ankeaa, kun korona oli vienyt asiakkaat.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Possu ja Repu ihanasta seikkailusta, ehdottomasti olin Pöllön kera matkassa. Valjakkokoirakyyti oli vallan komeaa!

    VastaaPoista
  3. Pöllö otti ja lehahti ilmaan hetkeksi. Possu röhkäisi peloissaan josko Pölllö hänet nyt näin hylkäsi oudon huoltamon pihaan vaan samassa kuuli Pöllön huhuilun: - Hypähdä tähän siivelleni niin minä vien meidät Possulaan!!
    Possu ähersi itsensä Pöllön siivelle ja pian he olivatkin Possulassa, omalle sohvalle käpertyi Possu ja kiitti Pöllöä pelastuksesta.
    He alkoivat syödä suklaata kanootin mallisilla lusikoilla ja pelata Unoa!! Koska Possu voitti kaikki pelit, syttyi repivä riita. Samassa he vaikenivat, ulkoa kuului vertahyytävää ulvontaa!! Ovi repäistiin auki ja sade, salamat sekä Sus'! paukkaisvat sisään: Ei hätää naiset, Sus' on saapunut pelastamaan!! - Ei ole pelastettavaa, kommentoi Pöllö ja Sus' liittyi Uno-rinkiin ja sen jälkeen kaikki voittivat!!
    Aamulla Possu heräili ja ihmetteli untaan. Häiritsevyys ilmaantui Possun todellisuuteen kun sohvalta löytyi sulka ja harmaita sudenkarvoja.... .
    -Mikäs nyt oli unta ja mitä oikein tapahtui?? Ah ja voi tätä blogistanian tunkeutumista unimaailmaan, manasi Possu;)

    VastaaPoista
  4. Possu, Sohvaemäntä ja Pöllö päättivät pistäytyä juomassa lämpimät kaakaot sisällä huoltamolla ja tutkia karttaa tarkemmin. Possu tietävänä näytti missä ollaan ja mihin pitää mennä - vaikka, niin kuin sanoi, ei tiennyt yhtään missä ollaan. Pöllö pölähti ulkona katsomassa maisemia yläilmoista ja tuli sitten katsomaan karttaa uudestaan.
    - Tuossa me ollaan ja tuolla on tie jonka päässä on mökki. Sinne meidän varmaan pitää mennä.
    Sohvaemäntä oli tapojensa mukaan rauhallinen, silmät nauraen kuunteli Possun ja Pöllön "kyllä minä tiedän, minä osaan lukea karttaa" -keskustelua.
    Kun kaakaot oli juotu ja huoltamon pitäjää kiitelty, kiivettiin takaisin Possun autoon ja jatkettiin matkaa. Löydettiin oikealle reitille ja päästiin lopulta perille.
    Perillä meitä kolmea odotti jäälyhdyin koristeltu piha, kauniisti valaistu hirsimökki ja kaikin mahdollisin herkuin katettu suuri pöytä.
    Ja mikä tärkeintä: koko meidän mahtava blogiystäväporukka, joiden kanssa vietettiin hauska viikonloppu.
    Tehtiin lumienkeleitä, laskettiin pulkkamäkeä, pyöritettiin napakelkkaa, paistettiin nuotiomakkaraa. Potkukelkkakisoja, tandemhiihtoa ja vaikka mitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tandem-hiihto? heh..unohdin koko sohvaemännän kirjoituksesta, ei ollut tarkoitus..:)

      Poista
  5. Kiitos hienoista seikkailuista!!

    VastaaPoista
  6. Possulle kiitos kortista. Toivotamme lisää hauskoja unia, tulemme mielellämme mukaan seikkailuun, turvallisesti. Emäntä ottaa sukkapuikot mukaan ja Isäntä osaa lukea karttaa jotta löydämme varmasti karkkikauppaan...Hyvää ystävänpäivää ja laskiaista!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!