Uusi vuosi, uusi kujeet. Possu lopettaa kaiken hötkyilyn ja säntäilyn, ja koettaa elää leppoisaa, rauhallista elämää ;) Tuskin jaksaa kauheesti leikkiä laihduttajaakaan, mutta jos tavallinen possuelämä kiinnostaa, niin tervetuloa blogiin!

sunnuntai 4. heinäkuuta 2021

10 ikävää ja 10 hyvää ;D

Ootteko lukeneet kirjaa Pollyannasta? (Eleanor Porter : Iloinen tyttö) Possu sai sellaisen lahjaksi joskus ehkä noin 10-vuotiaana. Hyvin liikuttava kirja. Kertoo orpotytöstä, Pollyannasta, joka muutti ankaran Polly-tätinsä hoiviin. Pollyannan molemmat vanhemmat olivat kuolleet. Eläessään isä oli opettanut Pollyannalle ilonkeksimis-leikin. Että kaikista asioista voi nähdä sen hyvän puolen ja pitää olla aina iloinen. Pollyanna leikkii leikkiä urheasti ja opettaa sen vähitellen koko kylälle tehden kaikki onnellisiksi. 

Kovin herttaista ja liikuttavaa. Ihan samaan ei Possu pysty. Lisäksi Possu on sitä mieltä, että ihminen tukehtuu tunteisiinsa, jos ei saa välillä päästää vähän höyryjä eli niitä surullisia ja kiukkuisia (RAIVON) tunteitakin ulos. Mutta toki myönteisyyskin on tavoiteltavaa. Niin, Possu ajatteli ensin kirjata ja pyytää lukijoitakin kirjaamaan ylös 10 itseä tällä hetkellä harmittavaa asiaa, mutta sitten Possu muisti myönteisyyden mahtavan voiman ja Pollyannan, ja ajatteli, että kun päästää ensin ulos ne 10 raivostuttavaa asiaa, niin tasapainon vuoksi vois kertoa yhtä monta itseä ilahduttavaakin asiaa. 

Eli tässä tulee. Possua ottaa päästä :

1.Ensinnäkin tää KAMALA kuumuus, kun ei saa yöllä kunnolla nukuttua.
2. Vähän edelliseen liittyvää, mutta liian lämpöset uimavedet ei enää virkistä ja niistä saa pöpöjä ja ihottumaa.
3. Just se ihottuma! On  ku ois nokkospuskassa pyöriny.
4. Ärsyttävät sanonnat ja niitä viljelevät ihmiset (just se, ettei helteestä saa valittaa ja "ei lämmin luita riko" joka ei ees tarkota mitään, perustuu ihan vaan siihen, että sanat sointuu toisiinsa, yhtä hyvin vois sanoa vaikka, että ei sääski sikiötä syö.)
5. Hidas kone
6. Mistään ei löydy uutta OHUTTA peittoa. Possu tilasi postitse yhden muka ohutpeittona mainostetun, mutta sehän oli paksumpi ja kuumempi kuin Possun nykyinen. Miks peitot tehään niin paksuiksi, että niitten kanssa vois nukkua vaikka ulkona pakkasessa, vaikka nykyasunnot on taatusti lämpöisiä, jopa kuumia???!
7. Ikkunan takana tupakoijat. Tämmösinä tyyninä hellepäivinä savu tunkee sisälle eikä sitä saa pois millään.
8. Sisälle tunkevat raatokärpäset
9. Pimenevät illat
10. Liian pitkä työmatka


Siinä ärsytyslista. Itse asiassa viimeisimpiä piti vähän jo keksimällä keksiä. Silti voi olla, että listasta unohtui joku erityisen tärkeä ärsytyksen kohde. Possu muistaa sen ehkä huomenna. Ja sit vasta ärsyttääkin!
Mutta koska tän Possun positiivisuusterapian tarkoitus on päästää ensin ulos harmistukset, ja sitten miettiä niitä ilonaiheita, niin nyt on sen vuoro. Possu on melkoisen varma, että tää on tehokkaampi kikka kuin Pollyannan tekopirtee Mistään ei saa valittaa, ja iloitse kaikesta vaikka hampaat irvessä-tyyli ;)

1. Kesän kauniit kukkaniityt
2. Ystävät (netissä ja livenä)
3. Uiminen
4. Jäätelö
5. Pian alkava loma
6. Se että huomenna on iltavuoro, joten saa nukkua pitkään aamulla
7. Se että hunajakauppias lahjoitti Possulle hunajapurkin ilmaiseksi
8. Mansikat
9. Pian alkaa mustikka-aikakin¨
10. Ja vielä on onneks valoisaa, mutta pimenevät illat tarkoittaa sitä, että syksykin koittaa ja kerran nää kamalat helteetkin loppuu ;)

Nää ei oo tärkeysjärjestyksessä, vaan sen mukaan mitään sylki mieleen toi. Unohtui varmaan kans jotain oleellista, mutta pääpointti oli se, että vaikka harmejakin on, eikä niitä tartte kieltää, niin ilonaiheitakin silti aina löytyy!!

Nyt hyvät blogiystävät, estradi on vapaa! Teidän vuoro!
4 kommenttia:

 1. Iloitsen juuri nyt Possun postauksesta;) Hymyilytti pariin otteeseen, kiitos.

  VastaaPoista
 2. Ohut peitto, käytän pussilakanaa tai pelkkää lakanaa jos on niin kuin nyt on kuuma. Onneksi kaikkialla kukkii, vaikka kuivuus toki haittakin kasveja. Mansikoita ostin laatikollisen ja petyin, ylikypsiä oli heitetty mukaan. Päätin ostaa pienemmissä erissä jos laatu olisi paremmin nähtävissä. Hyvää alkavaa lomaa!

  VastaaPoista
 3. Mulla on kans vaan pussilakana peittona, ja seki lähinnä sen takia kun koirat tahtoo "peiton alle" viereen. Ei ne siellä näin lämpimillä kauaa viihdy, mutta se on rutiini ja rutiineista koirat tykkää.

  Oon ehdottomasti samaa mieltä Possun kanssa siitä, että ikävistäkin asioista pitää saada puhua. Ja siitä että ärsyttää ja potuttaa. Kunhan tasapainon vuoksi kertoo sitten niistäkin asioista, jotka on kivoja, ettei mahdolliset lukijat luule että tuo se vain aina möyrii epätoivossa.

  VastaaPoista
 4. Vastasin haasteeseen ja innostuin asiasta joten tuli ihan hyvä postaus. Kiva haaste lopulta, kiitos, oi Possujen Possu, Röhkiväisten Kruunamaton Kuningatar, Ikuisuuden Lätin Haltija!!
  Rakkaalla blogiystävällä on paljon arvonimiä...eh;D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!