Uusi vuosi, uusi kujeet. Possu lopettaa kaiken hötkyilyn ja säntäilyn, ja koettaa elää leppoisaa, rauhallista elämää ;) Tuskin jaksaa kauheesti leikkiä laihduttajaakaan, mutta jos tavallinen possuelämä kiinnostaa, niin tervetuloa blogiin!

keskiviikko 2. marraskuuta 2022

Possu aikakoneessa

 Possu hyppäsi aikakoneeseen. Vuoteen 2050-60 tai jotakin. Siihen aikaan, kun Possu oli vanha...öö iäkäs...seniori... no mikä ikänä. Joka tapauksessa Possu oli menossa jollekin kuntoutusjaksolle vanhainkotiin tai jonnekin.  Possu oli saanut kutsukirjeen, kyselyn täytettäväksi ja lupauksen, että soitetaan pian.

Possumuori oli täyttänyt kyselyn, tutustunut ohjeisiin ja pakannut jo kassinkin. Muorit on yleensä hätäisiä. Ja kun Possu on ollut sitä jo nuorenakin, niin millainen hätähousu Possu olikaan vanhana. Sitä puheluakin Possu oli odottanut jo ainakin viikon päivät kännykkä kourassa, kerta oli luvattu soittaa.

No sitten puhelin lopulta soi just kun Possu oli senior-Boss(u)-kerhossa tapaamassa tuttuja.

- Possu, Possu vastasi.

-No päivää, kuului luurin päästä sellaisella ylilempeällä lässytysäänellä, millä yleensä vanhuksille puhutaan. - Minä täältä Possuvanhisolasta. Kukas Possu se siellä onkaan?

- Possu Possula. Ihan oikeaan paikkaan soitit. Olin jo odottanutkin soittoa, Possu vastasi.

- No hienoa!Lässytyksen lempeys syveni, kun soittaja tajusi, että siellä ihan oikeasti on Possu, joka on ihan hirmuisen monta vuotta vanha, ja todennäköisesti vähän höppänä ja dementoitunutkin.  Myös ääntä korotettiin sitä ajatellen, että noin vanha oli todennäköisesti myös huonokuuloinen.

-No olethan sinä saanut meidän kirjeen? Ymmärrätkö, että se tarkoittaa, että sinun pitää tulla tänne meille? Osaatko sinä lukea? Entä kävellä? Me kyllä autetaan!

Alentuva ystävällisyys saa Possun korvat kuumottamaan, jolloin älypuhelin vuosimallia 2050 ja jotain älyää katkaista puhelun automaattisesti. Pian puhelin soi uudestaan.

-Katkesikos se jotenkin. Ethän vaan painele mitään nappeja siellä? Ne voi katsos katkaista puhelun jos painat väärästä luurista. Niin muistathan sinä vielä, mistä puhuttin? Siitä kirjeestä. Saitko siinä luettelon, mitä pitää ottaa mukaan? 

Jne... Kuntoutusvastaava käy hitaasti läpi Possun saaman kirjeen sisällön, varmistaen onko Possu tajunnut asian. Sävy on edelleen yli-makean empaattisen ystävällinen. Kuten nyt vähän hölmöille aina puhutaan sillä sävyllä. Esim. vanhuksille tai vaivaisille.  Molemmathan kutistaa aivoja.

APUAA!! Missä on aikakoneen nappi! Possu haluaa takaisin nuoruuteen. Tai ees jonkinlaiseen keski-ikään. Aikaan jolloin Possu oli nuori ja terve kuin pukki. Jos nyt Possu voi pukkina olla, ainakin joulupukkina. 

Possu painaa nappia, palaa nykyisyyteen. Ja lupaa ettei ikinä puhu elämää enemmän nähneille ja paljon kokeneille kunnioitetun iän saavuttaneille tuolla lailla alentuvasti lässyttäen...!!!

9 kommenttia:

 1. Hyvä Possu! Muista, ettei pikku-Possuillekaan kannata lässyttää, pitää olla toosi tarkka miten puhuu. Ups. Pöllö sortui itse just nyt siihen mitä aikoo opettaa... Puhutaan kuin Possut Pöllöille ja Pöllöt Possuille, Olifantteja, Laiskiaisia, Susia, Emäntiä ja ja ja muita unohtamatta mutta Pöllö pöllöili tapansa mukaan.

  Hauska ja opettavainen tarina, kiitos Possu!

  VastaaPoista
 2. Loppukaneetti loistava!
  Vuonna 2050 ei ole kännyköitä, jotain muuta. Kirjeitä ei tule, koko hiton Itella on vain tavaranjakelija, eli pakettien.
  Ja Pöllö ei pöllöillyt, vaihteeksi, Pöllö on ihan oikeassa lisätessään sen menevän myös toiseen suuntaan;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. katsotaan, onko postia ja kännyköitä. Jos eletään ;) t. Possu

   Poista
 3. Laiskiainen kyökkipsykologina arvelee, että Possu käsittelee ikäkriisiä unessa.
  Komppaan Sutta tuon loppunkaneetin loistavuutta ja Pöllön viisautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöllö antaa kunnian enolleen, joka ei koskaan ole lässyttänyt lapsille vaan on opettanut meille paaljon asioita. Ainoastaan kirvestä ei ainakaan Pöllö saanut lapsena käyttää, mutta sitä en kyllä ihmettelekään... ei Mursukaan oikein siitä ilahdu...😉😉

   Poista
  2. Liittyy enemmän siihen Possun mainitsemaan vaivaisuuteen kuin ikäkriisiin, mutta saattaahan se sitäkin vähän liippasta. Ja Possu oli kerran lapsenvahtina lapselle joka sai ja osasi käyttää kirvestä. Äitinsä sanoi, kun Possu kauhistellen kertoi ottaneensa kirveen pois, että Mussu hallitsee kyllä työkalun. Silloin Possu pahoitteli Mussulle toimenpidettään ja sanoi luulleensa, että Mussu on pikkuinen lapsi joka ei osaa käyttää kirvestä, mutta tietää nyt erehtyneensä. Että lisättäköön Pöllön ohjeeseen, ettei lapsille pidä lässyttää eikä myöskään aliarvioida näiden kirveenkäyttötaitoja ;) T. Possu

   Poista
 4. Luulin kirjoitelleen tänne paljonkin asiasta ja asian vierestä, mutta lienen nähnyt unta. Mummotettava osasi käyttää vasaraa pari vuotiaana. Hakkasi kymmeniä nauloja riviin, eikä yksikään lyönti mennyt ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Possukin luuli nähneensä täällä jo Olifantin viestin, mutta se on kadonnut??! T. Possu

   Poista

Kiitos kommentistasi!