Uusi vuosi, uusi kujeet. Possu lopettaa kaiken hötkyilyn ja säntäilyn, ja koettaa elää leppoisaa, rauhallista elämää ;) Tuskin jaksaa kauheesti leikkiä laihduttajaakaan, mutta jos tavallinen possuelämä kiinnostaa, niin tervetuloa blogiin!

keskiviikko 8. helmikuuta 2023

Valerikas Possu

 Köyhyys ei oo häpeä, mutta nolottaa se välillä silti. Varsinkin näin kaukana palkkapäivästä tahtoo olla rahat vähissä. Ainakin jos on kuukauden aikana sattunut tulemaan kunnon laskusuma. Niinku nyt tammikuussakin. Viime päivät Possu on laskenut aika tarkkaan, mitä on pakko ostaa ja mitä ei. 

Viikonloppuna Possu osti maitopurkin pulloilla. Niitä kun oli kivasti kertynyt kaappiin. Rasvaton maito oli kaikkein halvinta, joten Possu sai jopa pulloista rahaa takaisinkin. - Heheehe, olipas se kiva kerrankin näin päin, Possu vitsaili kassalle. Kotona sai laittaa loput kolikot omaan säästöPOSSUUN. Ei siis Possun suuhun vaan Possulla on ihan oikea posliininen SÄÄSTÖpossu kirjahyllyn päällä.

Tänään sitten olikin se maito jo loppu. Possu on kauhea maidonlitkijä, (ja meni sitä vähän vieraallekin kahvimaidoksi). Lisäksi piti ostaa vähän muutakin, koska jääkaappi alkoi näyttää aika ankealta. Niin Possu ryösti tänään osan sen säästöpossun sisällöstä. 

Erityisen noloa räknätä viimeisiä kolikoitaan kassalla. Mutta onni olikin Possun puolella. Nimittäin edellinen asiakas tyhjäsi myyjän kassalippaan tyhjäksi kolikoista. Possu kuuli myyjän soittavan jollekin, että voitko tuoda vähän kolikoita tänne? Myyjän lopetettua Possu väläytti makeimman hymynsä ja ilmoitti avuliaasti, että  : - MINULTA saat kolikoita! Katsotaanpas, muistaakseni niitä oli kukkarossa. 

Niin Possun kolikoiden räknäys näyttikin enemmän myyjän auttamisprojektilta kuin omien viimeisten senttien laskemiselta. Myyjä oli kiitollinen, ja Possu ilmoitti iloisesti, että minustakin oli hyvä päästä eroon noista pikkurahoista! 


10 kommenttia:

 1. Pois noloilu. Sitä saa maksaa kolikoilla. Rahaa nekin on.
  Minäkin juon maitoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Possu on koko viikon maksanut kolikoilla, sillä Possu ryösti säästöpossunsa. Huomenna onneks tulee rahaa!!

   Poista
 2. Komppaan Olifanttia. Kolikot on rahaa siinä missä setelitkin. Ei tarvitse yhtään nollilla!

  Olen entinen rasvattoman maidon suurkuluttaja. Nykyään juon sitä aika harvoin tietyn tyyppisten ruokien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rasvaton maito on pahaa, mutta kuten sanonta kuuluu niin, ennen sitäkin juo ennen ku selkääns ottaa ;)

   Poista
 3. Ihailtavan nokkelaa tilannetajua taas kerran Possulta! T Saukkis

  VastaaPoista
 4. Pöllö on samalla linjalla muiden kanssa; kolikoita tai seteleitä, rahaa kaikki tyynni.
  Ja jos edes yhtään lohduttaa, niin maksamisessa Pöllökin on jäänyt vuosikymmeniä nykyajasta: ystävä oli siirtämässä Pöllön tilille rahaa "mä siirrän sen nyt tästä saman tien, onhan sullakin MobilePay?"
  No kun ei ole...
  Täällä maalla olis hyvä olla aina kahvipaketti tai pari kaapissa ;) - jos vaikka tarvin jotain apua kun olen yksin kotona. Tai tikkareita.
  Käteistä ainakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari kahvipakettia on, mutta niitä ei voi antaa, koska Possu tarttee ne itte. Tikkarit ei kauan säily (Possun) kaapissa, ja käteiskassakin on ryöstetty ;)

   Poista
 5. "muistaakseni niitä oli" Senkin oveluus!! Hahahah, kiitos , sain hyvät naurut! Mua ei nolota olla köyhä, sen sijaan se joskus ketuttaa ja huolella, tosi harvoin mutta silti.. .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Kyllä räkänokastakin mies kasvaa, vaan ei tyhjän naurajasta!" No EI VAIS! Possulla on huono huumori.

   Poista

Kiitos kommentistasi!