Uusi vuosi, uusi kujeet. Possu lopettaa kaiken hötkyilyn ja säntäilyn, ja koettaa elää leppoisaa, rauhallista elämää ;) Tuskin jaksaa kauheesti leikkiä laihduttajaakaan, mutta jos tavallinen possuelämä kiinnostaa, niin tervetuloa blogiin!

perjantai 16. elokuuta 2024

Totuttelua

 Niin kun Possu välillä oli nettikoukussa, niin nyt kun on pitkään ollut siinä tilassa, että kännykän netti toimii nopeammin kuin tietokoneen, on lähes jo ehtinyt unohtaa koko nörttäilyn jalon taidon. Tässä muutamana iltana Possun on tehnyt mieli mieluummin ulkoilla tai lukea, kuin olla koneella. Sitten Possu tuumi, että onhan sitä nyt nörttäiltävä, kerta uus kallis kone on hankittu! Ja suitten Possu avasi koneen melkein kuin vastahakoisesti. Katseli sitä ja ihmetteli, että mitäs tällä sitten pystyikään tekemään? Mitä jännää koneella olemisessa muka on? Tänään sitten kone alkoi tehdä päivityksiä. Kesti pitkään. Ja silloin Possu muisti, että itseasiassa iso osa koneellaoloajasta menee kaikenmaailman päivityksiä odotellessa. Vaiva, jota ei olis ollenkaan ilman konetta. Miten paljon aikaa menee tuollaiseen ihan joutavaan. 

Tuli sentään päivitys valmiiksi. Ja nyt kone on taas nopea. Ja Possu näpyttelee. 

Ootteko muuten huomanneet, että nyt on valtakunnallinen kansalaisopistot.fi-sivusto? Sieltä voi valita etäkursseja vaikka ihan toiselta puolen Suomea. Nyt vois harkitakin, kun on uus konekin. Silti Possu hoksasi, ettei se välttämättä kauheasti tilannetta helpota. Etäkursseissakin on aikansa. Ja monet niistä osuu just siihen, ku on töissä.  Possua voisi kiinnostaa joku erikoinen, ja sinänsä turha, ettei Possu tule taitoa luultavasti ikinä tarvitsemaan, kuten saamenkieli. Järkevämpää olisi parannella heikkoa ja jo kouluajoista unohtamiaan jutskia, kuten enkkua tai ruotsia, mutta kun ei niissä ole mitään jänskää!! Ootteko te, kaverit menossa jollekin kurssille tulevana talvena?

4 kommenttia:

  1. Ja taas on Possu oikeassa! Uuden koneen kanssa päivityksiä tulee aluksi tuhkatiheään mutta sittenkin kun kone saa vähän, siis vähän, ikää sen päivityksiä on paree tarkistaa säännöllisin väliajoin.
    Pöllön kone tekee osan päivityksistä itsekseen - vaatii vaan yhtäkkiä uudelleenkäynnistyksen 😤 ja pitää tekemällä tehdä. Ja kohta loppuu päivitykset kokonaan 🤷

    Haluaisin mennä uudelleen kalligrafiakursille, mutta sellaista ei meidän nurkilla järjestetä. Ehkä rupean harjoittelemaan itsekseni kunhan Poika palauttaa tarvikkeeni.

    Lähimmät kurssit (paria jumppaa lukuunottamatta - jotka toki tekis hyvää mutta päättyi viimeksi Riesaan) on 30 km:n päässä ja Mursun pitäisi kuluttaa se aika jossain..
    Mutta käyn kurkkaamassa tota nettiosoitetta, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  2. Possun konekin tekee kyllä itse päivityksiä, mutta sitten menee aikaa kun se jumittaa niitä hitaasti. "Älä sulje konetta"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hidastumisesta aina tietää, että jaahas, päivitykset on jääneet tekemättä, kone on päättänyt tehdä ne itsekseen. Ja useimmiten silloin, kun teet jotain oikeasti tärkeätä - minäkin suht harvoin...

      Poista
  3. Minä jätän koneen päivittelemään silloin, kun suljen sen. "sulje ja päivitä" on loistava idea. Mutta minullahan on vanha kone. Tosin, mikä on vanha? Minä olen vanha, mutta kone on vain murto-osan minun iästä. Toimii kyllä paremmin kuin minä. Syksyn ohjelmassa yksi mummojumppa, joka alkaa huomenna. Ja eikös huomiseksi ole ilmoitettu patterien ilmaus, joten on oltava kotona. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, joudun päivystämään koko päivän ja sitten käy ilmi, etteivät tulekaan. Mummojumpan lisäksi pari kirjoittajajuttua ihan vain, jotta näkisin joskus ihmisiä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!