Uusi vuosi, uusi kujeet. Possu lopettaa kaiken hötkyilyn ja säntäilyn, ja koettaa elää leppoisaa, rauhallista elämää ;) Tuskin jaksaa kauheesti leikkiä laihduttajaakaan, mutta jos tavallinen possuelämä kiinnostaa, niin tervetuloa blogiin!

lauantai 3. syyskuuta 2022

Satonäkymiä

 Syksy jo saa, harmaa on maa, lallallallallalalaa!! Vai miten se meni? Uimavesi on jo virkistävää 15-asteista, mustikat ja mansikat poimittu, ja nyt on aika tutkia Possulan satonäkymiä!

Possu sai kevään korvilla serkulta tomaatin ja paprikantaimia. Tomaatit ei oo tehny ees kukkia. Paitsi yksi, jonka Possu istutti isompaan ruukkuun. Siihen näytti loppukesästä nousevan valtavasti pieniä tomaatteja. Kovin kovia ne vaan tuntuvat olevan. Pehmeneeköhän ne kypsyessään? Vai....? Jotenkin ne on kumman muotoisia lisäksi. Näyttävät pikemminkin paprikoilta. Hei....! Voiskos ollakin possulla mennyt nimikyltit sekaisin, ja jos nuo lieneekin paprikoita?? Possu nosti ne sisälle jatkamaan kasvua, kun ne on ollut jo aika vilphoisaa ulkona. Pieniä ne on paprikoiksi vielä silti. Minkähänvärisiä ja kokoisia niistä pitäisi tulla ? Ja voiskohan semmosta raakaa Paprikanpoikasta laittaa jo vaikka vähän salaattiin. Tai leivän päälle? Kuka tietää? Ehkä ne valmistuu joulupöytään...

Ämpäriperuna kasvatti pitkää vartta. Nyt pakkasella varret on nuupahtaneet. Jokohan ne pitäis nostaa. Sitä ämpäriä Possu ei halua sisälle nostaa. Pitäähän Possun itsekin mahtua.

Yhdessä ämpärissä kasvaa jotain Possun muistin mukaan syötäviä kukkia. Ja seassa jotain muutakin. Mistä Possu tietää, mitkä niistä on syötäviä ja mitkä myrkkyjä? Paree varmaan säilyttää ne kaikki silmänruokana.

Entäs se yks purkki, missä on ne loput tomaatin ja paprikan taimet? . Se purkki on satanut vettä täyteen. Mullan kanssa kuravettä. Tänään naapurin kissa näkyi latkivan siitä vettä janoonsa. Eli ei mennyt sekään hukkaan, vaan kissaan! Hahhahhaaa!!

**

Pöllölle isot kiitokset kortista!


6 kommenttia:

  1. Hyi kuravettä tarjoillaan, menen muualle...;D

    VastaaPoista
  2. Hyvinhän Possun sadonkorjuu edistyy, paremmin kuin minulla. Paprikoitahan syödään vihreinäkin. Tomaatteja, jos ovat, lienee paras antaa kypsyä.

    VastaaPoista
  3. Tomaatit voi poimia raakanakin ja kypsyttää ne sitten huoneenlämmössä kanamunakennossa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!