Uusi vuosi, uusi kujeet. Possu lopettaa kaiken hötkyilyn ja säntäilyn, ja koettaa elää leppoisaa, rauhallista elämää ;) Tuskin jaksaa kauheesti leikkiä laihduttajaakaan, mutta jos tavallinen possuelämä kiinnostaa, niin tervetuloa blogiin!

keskiviikko 24. elokuuta 2022

Totuuskysymys : Koska valehtelit viimeksi?

 Nyt tulee kipakka totuuskysymys : Koska valehtelit viimeksi? Possu arvelee nimittäin, että rehellisinkin tyyppi päästää joskus edes pienen valkoisen kaunisteluvaleen. Ihan kohteliaisuuttaan tai omaa turvallisuuttaan ajatellen. Harva on niin rehellinen, että päräyttää vaikka Possulle päin naamaa, että ootpas lihonut! Onneksi! Possu ei nimittäin yhtään tykkää sellaisesta ;)

Possu valehteli tänään. Puhelinmyyjälle. 

Kännykkä soi. (Nykynuoriso ei muuten kuulemma kutsu kännykkää kännykäksi. En tiedä, mikä muu se muka sitten olisi? Possu ainakin sanoo kännykkä. Onneksi Possu ei ole nykynuorisoa ;)  )


Possu vastasi. Myyjä varmisti, onko Possu tosiaan Possu. Ja sanoi soittavansa "täältä tutusta paikasta." (Huom! Myyjän vale! Ei ollut Possulle tuttu paikka, eikä tuntenut Possua, saati olisi tavoitellut juuri nimenomaan juuri Possua asiallaan!)

- Ai niin mistä tutusta paikasta?? Possu hämmästeli. Myyjä meni hetkeksi sekaisin sanoissaan. Selitteli sitten, että on me joskus keväällä juteltu. Terveysasioista. Ja vitamiineista, mitä hän ei myy. (EMÄVALE!)

Sitten tyyppi alkoi kysellä, mitä vitamiineja Possu käyttää.

Possu väitti käyttävänsä kaikkia vitamiineja. (Possun vale)

- Ai A? B? C? D?  Possu myönteli kaikkiin alkupään aakkosiin. Sitten onneksi se luettelo loppui.

Myyjä alkoi ylistää tomaattia. Sitä pitäisi kuulemma syödä 2 kg päivässä pysyäkseen terveenä. Syökö Possu joka päivä 2 kiloa tomaatteja?

-Kyllä minä niitä joka päivä syön.

- Mutta KAKSI KILOA!? Ei kukaan pysty niin paljon tomaattia syömään vaikka söis sekä aamulla päivällä että illalla! Syötkö varmasti? KAKSI KILOA? JOKA PÄIVÄ!?? Myyjä tivasi.

- Juujuu, Possu valehteli. 

-Ei kukaan voi, myyjä väitti, ja lisäsi, että juuri sen takia olisi tärkeää syödä näitä vitamiineja, joita myyjä ei myy, koska niistä saa kätevästi helpolla sen 2 kiloa tomaattia joka päivä. 

Possu ei jäänyt odottamaan myyjän selityksiä siitä, kuinka hän ei MYY, vaan antaa hyviä suosituksia ja hänen kautta voisi päästä saamaan lähes ilmaiseksi kuukausittain näitä arvokkaita tomaattipillereitä. (Kolminkertainen vale!), vaan Possu päätti puhelun valehtelemalla, että ovikello soi (tuplavale, koska Possu ei ollut silloin edes kotona, eikä sitäpaitsi Possun ovikello edes toimi.)

- Odota! Kuuntele loppuun, ei tässä mene enää kuin hetki, myyjä parkaisi viimeisen valeensa, mutta Possu kerkesi jo huutaa Moiiii ja sulkea luurin.

6 kommenttia:

 1. Olisin haastanut myyjän. - Väitäkkö nää nulikka jotta mää valehtelen?? Valehtelijaksi mua just tituleerasit? Se on kuule niin että näillä kulmilla pitää pitää varansa mitä suustansa päästelee, tai tulee kirveen hamaraa otsahan!! Kerropas osoitteesi niin tulen käymään, ja keskustellaan jotta kuka valehtelee ja kuka ei? Mitä?? Se osoite..-piip piip piip -hihihiiiii...hahahahahah!!
  Ei varmaan soittelisi enää.. sillä hyvä keino.. väkivaltaiseksi hulluksi heittäytyminen ;D
  Itse valehtelin noin puoli tuntia sitten kun värikymällä vähän postausta hehkutin, melodraamaa lisäilin sinänsä arkiseen tapahtumaan, kirjoittajan helmasynti, en kadu.
  Noin vakavissa asioissa, en ole valehdellut viiteentoista vuoteen muille, itselle en 17:sta. Päätin että loppuu.. hyvänpäiväntuttuja ja kavereita kadonnut pilvin pimein, hyviä ystäviä jäänyt kourallinen. Ei tarvitse jonninjoutavien ihmisten kanssa viettää aikaansa, se kun alkaa olla kallista näin ikääntyessä. Vaan sisäisesti helkkarin hyvä olo ja elämä helpompaa ilman turhaa muistamista, eli mitä, ja kenellekin on sanonut ettei jää kiinni. Kaikki tuollainen pois päiväjärjestyksestä, todella vapauttava kokemus, ja tapa olla ja elää.

  VastaaPoista
 2. Kyllä minä usein noille puhelinmyyjille valehtelen ja kaikenlaisille kauppaajille muutenkin. Kun ei riitä selkeä kielto "Ei kiitos!" vaan ängetään ja ängetään. Mutta en yleensä edes vastaa tuntemattomiin numeroihin. Koirapojallekaan en valehtele. Jotkut valehtelee. "Menen kauppaan" sanovat vaikka suuntaavat terassille. Minä sanon vain lähtiessä: "Hei, hei. Oo kiltisti." Sanon nykyisin vaikka Koirapoika on kuuro.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäs jos se on sun lapsi jonka puhelin on kadonnut ja nyt soittaa sulle kaverin kännystä ja pitää saada asia hoidettua a.s.a.p.? Tai että mummotettava jäi auton alle, soitan lekurin puhelimesta...
   Taio sata muuta vaihtoehtoa joissa kaikissa soittajalla on sun numero mutta omaansa ei voi käyttää. Miksi puhelinmyyjälle ei voi vain sanoa, ei kiitos ja luuri kiinni?

   Poista
 3. Minä valehtelin viimeksi tiistaina. Olin umpiväsynyt matkustamisesta ja MINULLE kiukuttelusta. Kun sanoin, omasta mielestäni ihan ystävällisesti, että nyt en enää osaa sitten auttaa, sain vastaukseksi, että "älä huuda mulle". Vastasin takaisin, että ei, en huudakaan, mutta - vale: olen niin väsynyt, että en enää näe kunnolla.

  Valheesta sain kyllä rangaistuksen, kaksi päivää on silmissä oikeasti viirannut.

  VastaaPoista
 4. Mulle tuli samanlainen juttu heinäkuun alussa. (Ex-)ystävä oli sekaisin ja hermostui niin että alkoi nyrkeillä viuhtomaan yleisessä puistossa, huusi mulle että älä huuda mulle... . ;D Se siitä ystävyydestä, kyllä fyysinen koskemattomuus pitää säilyttää vaikka kuinka pyryttäisi...

  VastaaPoista
 5. Noille puhelinmyyjille - joihin suurimpaan osaan onneksi tepsii Roblnson - mä käytän vastausta "Kuule, ei tuhlata kummankaan aikaa, kun en mä osta sulta mitään kuitenkaan. Kiitti moi!"

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!