Uusi vuosi, uusi kujeet. Possu lopettaa kaiken hötkyilyn ja säntäilyn, ja koettaa elää leppoisaa, rauhallista elämää ;) Tuskin jaksaa kauheesti leikkiä laihduttajaakaan, mutta jos tavallinen possuelämä kiinnostaa, niin tervetuloa blogiin!

lauantai 29. toukokuuta 2021

Possun Hyvin Älykäs Kännykkä

 Älypuhelimet on välillä liiankin tietoisia omasta niin sanotusta älystään. Luulevat tietävänsä paremmin kuin Possu, mitä viestiin pitää kirjoittaa, ja miten sanat kirjoitetaan. Possu taisi mainita tästä jo viime postauksessa? Possun mielestä olisi kumminkin parempi olla varma asiastaan, ennen kuin lähtee omatoimisesti muuttamaan sanoja. Esim. yhdyssanojen päälle kännykkä ei tajua tuon taivaallista! Kun Possu kirjoittaa vaikkapa paloauto, niin heti kun silmä välttää, kännykkä muuttaa sen palo auto. Tosi noloa! Jos ei nimittäin tuu vielä ennen lähettämistä tarkistettua viestiä, niin ihmisethän luulee, ettei Possu osaa yhdyssanoja! Turha siinä sitten selitellä. Aika heikolta selitykseltä kuulostaa, että en se ollu minä joka niin kirjotti, vaan puhelin! Joskus se taas muuttaa sanan ihan toiseksi! Vaikkapa veneen vedeksi tai ties mitä vielä, että lauseen lopputulos on ihan täyspöhkö. Onkohan kännykkä vähän tyhmä vai tekeekö se tuon ihan tahallaan?

Viime viikolla se soi ensimmäisen kerran. Silloin Possu tajusi, että vaikka puhelin ei oikeinkirjoituksesta tajua tuon taivaallista, niin silti se on uskomattoman paljon älykkäämpi, mitä vois luulla. Soiton tullessa näytössä luki nimittäin "häirikköpuhelu"  Loistavaa! juuri tällaista Possu on aina toivonut. Puhelin joka tietää, ketkä soittajista on häiriköitä!! Uteliaisuudesta Possu kuitenkin vastasi, kiinnostuneena tietämään minkälainen häirikkö oli soittamassa. Siellä oli jokun ruokakauppias. He tekisi valmiiksi viikon ruokalistat Possulle ja toimittaisi ruoka-aineet kotiovelle. Sitten Possun tarttisi vaan seurata ohjeita ja kokata. - Ei kiitos, Possu vastasi häirikölle. Possu haluaa päättää itse, mitä haluaa kokata ja syödä. Ja kaupassakin käydä itse ruoka-aineet valitsemassa. Ei niin, että joku käskee tehä jotain inhokkia, kuten vaikka läskisoosia. 

5 kommenttia:

  1. Niin helposti ihmisarvoa (ja varmaan myös possuparka) luulee tietävänsä, mitä haluaa sanoa, mutta ei tiedä. Känny sitten vain korjaa viestit oikeiksi. Viestin vastaanottaja saa arvailla, mistä on kyse.
    Repun puhelin ei osaa ilmoittaa häiriöistä. On vähän huonompaa laatua.
    Ja nyt, kun ajattelin antaa kännyn itsenäisesti kirjoittaa, mitä haluaa, se näköjään pysyttelee ihan vain minun näyttelyissä enimmäkseen. Pari sanaa korjasi mieleksenneköhän. Ei kait se kiusallaan noin tee?

    VastaaPoista
  2. Olipa hyvä tuo Repun läppä, ihmettelin että mitä se nyt sekoilee;DD

    Possun puhelimessa loistava ominaisuus kun karsii häiriköt! Ja kauppiaat jos mitkä on häiriköitä, puhumattakaan niiden sukulaisista eli puhelinmyyjistä. Kaikenlainen myyminen, tavaran tyrkytys saa hermostumaan.

    VastaaPoista
  3. Onkohan mun puhelin vielä älykkäämpi, kun se ei soi juuri koskaan. Edes häirikköpuheluista. Se tietää, etten tykkää. Viestejä kyllä tykkään saada, mutta autocorrectin oon kyllä laittanu heti alkuun pois päältä.

    VastaaPoista
  4. Ei ole minullakaan päällä tuo ennakoiva tekstinsyöttö mutta kaupustelijoiden numeroita on helppo laittaa mustalle listalle. En tiedä, lieneekö sinne jo eksynyt joku, jolla olisi ollut oikeaa asiaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!