Uusi vuosi, uusi kujeet. Possu lopettaa kaiken hötkyilyn ja säntäilyn, ja koettaa elää leppoisaa, rauhallista elämää ;) Tuskin jaksaa kauheesti leikkiä laihduttajaakaan, mutta jos tavallinen possuelämä kiinnostaa, niin tervetuloa blogiin!

lauantai 27. marraskuuta 2021

Joulustressiä

 Mikä jouluvalmisteluissa rasittavinta? Joululahjojen hankinta? - Eei, sehän on kivaa! Joululeivonta ja ruokien teko? Eei. Possu on siitä onnellisessa asemassa, ettei oo pakko tehä mitään. Possu leipoo piparit. Se on kivaa ja taikina on hyvää (Possu teki sen jo pakkaseen.) Ja piparit on oikeestaa ainut mitä Possu jouluna kaipaa suklaan lisäks. Ruuaks riittää rosolli ja vaikka kala. Ehkä lihapullat? Laatikot on liian työläitä tehä ja einekset pahoja. Riittää, kun käy ennen joulua jossain joululounaalla. Siinä saa syödä niitä kaikkia pakollisen kerran vuodessa satsin. Jouluna ei enää tee ees mieli. Sitäpaitsi todennäköisesti joku kutsuu vielä lisäks jouluipöytänsä ääreen, joten siinä saa niitä lisää. Mikä sitten on rasittavinta ; joulukortitko? No eei, nekin on kivoja. Possulla ne on yleensä valmiina jo noin siinä viimeistään elokuussa. Joulukoristeluko sitten risoo? Jouluvalot? no nyt meni jo lähelle. Jouluvalothan on kivoja piristäviä, mutta niissä ärsyttävintä on pattereiden vaihto!! Jouluvalojen patterit on yleensä kätketty semmoseen valkoiseen mötikkään, joka on mahottoman vaikee avata!! Possu tappelee aina ensin puol päivää niitten mötiköitten aukaisuniksin kanssa. Toinen hankaluus on sitten saada se mötikkä kätkettyä jonnekin. Kun kaunis jouluvalo on ripustettu niin se mötikkä jää roikkumaan näkösälle. vaikea saada kätkettyä esim verhon taakse. Lisäksi mötikkä useinkin on niin painava, että roikkuessaan se vetää sitten vielä sen joulutähden, enkelin tms koristeen vinoon, jolloin se näyttää tietysti tosi hölmöltä ikkunassa. 

Että, kuten vanha suomalainen sananlaskukin kuuluu, niin :

KYLLÄ POSSUKIN VALOT RIPUSTAA, MUTTA PATTEREITA EI VAIHDA ITSE ERKKI-SIKAKAAN!

(Vaikeeta on)

6 kommenttia:

 1. Oli tuo sama ongelma ripustamisen kanssa vaan tajusin haalia sellaisia valoja joissa on erikseen siinä mötikässä sellainen renksu josta voi laittaa roikkumaan vaikka naulaamaansa naulaan tai ripustaa sen narunpätkällä. uusi valot, ei maksa patterikäyttöiset kuin muutaman euron, sellaiset joissa on siis 20-40 valoo. Avaamisen kanssa ei kyllä ole ollut ongelmia.. , eikä painon sillä ei kolme sormipatteria paljon paina, Possulla voi tietty olla jotain vanhoja valoja joihin täytyy laittaa sen kymmenen isoa patteria?
  Otan osaa possun joulunviettotapoihin eli olen hyljännyt kaikki pahanmakuiset safkat ja tyydyn kinkkuun ja sinappiin.

  VastaaPoista
 2. Ei paljon hätkäytä koko joulu nykyisin, joten ei tule joulustressiä. Valot toimii, kun lykkää töpselin seinään. Saatan ehkä vielä lykätäkin. Jouluruuista riisipuuro on hyvää ja pojan luona saa kalajuttuja. Kotona syön samaa kuin muutenkin eli mitänyt sattuu.

  VastaaPoista
 3. Saukkiksella ei ole joulustressiä, ei, vaikka joulukalenterin luukku kirjoitetaanko vasta kyseisenä päivänä. Stressi tulee ihan muualta (ja sitä riittää) Jouluasiat ovat niin mukavia, että ne kompensoivat muuta stressiä
  Possun kannattaa seurata siis Saukkiksenkin joulukalenteria, siinä ei niin helposti nuku pommiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitappa blogisi osoite, niin laitan seurantaan!

   Poista

Kiitos kommentistasi!