Uusi vuosi, uusi kujeet. Possu lopettaa kaiken hötkyilyn ja säntäilyn, ja koettaa elää leppoisaa, rauhallista elämää ;) Tuskin jaksaa kauheesti leikkiä laihduttajaakaan, mutta jos tavallinen possuelämä kiinnostaa, niin tervetuloa blogiin!

sunnuntai 5. joulukuuta 2021

Joulutunnelmaa

 Possu on ihan sattumalta viime aikoina osunut kaiken maailman joulukaduille ja joulunavauksiin ja muihin hömppään. Oi, jouluvalot on hienoja! 

Possu ja Rinkeli osuivat seuraamaan jopa tuomiokirkon kuusen valojen sytytystä. sitä ennen Possu ja Rinkeli olivat kävelleet ainakn sata kilometriä ja pakkasta oli ainakin miljoona. Possu oli jo vähän väsynyt. (Rinkelikin oli, mutta ei myöntänyt.) Rinkeli oli viluissaan (Possukin oli, mutta ei myöntänyt). Piti kuitenkin jäädä töllistelemään tilaisuutta.

- Mennään ostamaan glökiä, Rinkeli sanoi.

- En tykkää glökistä, Possu protestoi.

- Minä tykkään, se lämmittää. Täällä on kylmä, Rinkeli sanoi.

- No okei, Possu murahti.

Glökikauppias seisoi tuomiokirkon rappusilla. Jono oli ainakin kilometrin mittainen. Rinkeli yritti ovelasti etsiä jotain toista jonoa, mistä pääsisi nopeammin, jos on vaikka kylmä. possu osoitti sormella, missä on jononpää. Pakkasessa tuntui, että sakkia oli liikaa ja ihmiset ja myyjä hitaita. Lopulta kuitenkin Rinkeli sai glökinsä ja Possu KAHVIA! Ah, onneksi oli sitäkin. 

Rinkeli yritti etsiä paikkaa, jossa ei olisi ketään muita. Tungoksessa se oli aika vaikeaa. Possu marisi, ettei sivusta näe lavalle. Rinkeli näki kaksi joulupukkia! Lähemmin tarkasteltuna ne olikin kaksi punaiseen punaisen ristin asuun pukeutunutta valkomaskista tyyppiä.

Ohjelman aloitus kesti ja kesti. Possua paleli, vaikka ei myöntänyt. Rinkeliä pelotti aina vaan lisääntyvä väkimäärä. Sen mukana saattoi tulla myös KORONA!! Possu luotti rokotussuojaan.

Lavalla alkoi joku lastenohjelma. Ylimakea täti lässytti jotain kirkonrotista ja käski hypellä ja tömistää. Rinkeli hyppi ilosta (vilusta) mukana. Possu kaipasi perinteisiä joululauluja. Missä oli tippetap ja kilisee, kilisee kulkunen? :/ Possu ei tykkää uudistuksista. Joku pikkuinen itki. Possu hymyili voitonriemuisen tietäväisenä. Lapsikin kaipasi tippetappia!


Ihan uskomattoman pitkän ajan, varmaan monen tunnin päästä, kuusen valot lopulta syttyivät. Olihan ne hienot! Ja lämpimään autoon päästyä Possunkin joulumieli alkoi palailla.


Joulumielellä Possu oli eilenkin marketissa ihailemassa joulukukkia, kun kuuli vahingossa sivukorvalla erään pariskunnan kinastelun. Isäntä oli pysähtynyt joulukorttitelineen eteen. Emäntä nyki tätä hihasta :

- Älä katsele niitä! Tänä vuonna me EI lähetetä joulukortteja! Usko jo!

- Niin mutta, mies aloitti.

- Ei lähetetä! No ehkä sun vanhemmille, mutta ei kenellekään muille! Muista se! Et osta niitä!

- Mutta...

-EI OSTETA!

Possu virnisti ja iski silmää hyasintille.






10 kommenttia:

  1. Noilla portailla olen minäkin muutamana vuonna ollut palelemassa kuunnellen samantyylistä lässytystä ja odottanut kynttilöiden syttymistä. Kuusi on ollut kyllä kynttilöineen komea! Viimeksi olin pari vuotta sitten paikalla.

    VastaaPoista
  2. Kävin teatterissa ja näin samalla paikallisen siperian pihdan, korkean ja kauniin joulupuun. Vierellä on myös joulutori, mutta sinne en ole vielä ehtinyt. Kaupalliset riennot olen jättänyt vähiin, turvallisuussyistä. Ei tule ostettua turhaa tavaraa eli todella turvallista! Varmasti hieno tilaisuus nähdä valojen syttyvän, vaikka olikin kylmä. Kunnon tonttuleikki tiptap olisi todella ollut paikallaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Possu on kierrellyt kauppoja, mutta ei silti kauheesti ostellut.

      Poista
  3. Hienoja joulutunnelmia siellä - ja aika realistisiakin ehkä. Minulla ei ole oikein mitään kosketusta koko jouluun. Mutta tulee se joulu kuitenkin.

    VastaaPoista
  4. Ainaki joulukalenterin verran!

    VastaaPoista
  5. Hauskasti kerrottu. Osallistuppa joku kerta kravunkirjoittamiseen, sulla on vinkeitä näkökulmia ihan tavallisiin juttuihin ja tarinan kerronnan lahjaa, on on. On oikeasti. Usko nyt tekijää. Tässäkin sellainen ihanan vastahankainen mutta sitkeys palkitaan ja lopussa Possulle joulumieli.

    VastaaPoista
  6. Sieltä se joulu tulla jolkottaa. Itse en ole vielä eksynyt joulutapahtumiin, vanhoja kunnon joulumyyjäisiä olen kaivannut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. täällä niitä kyllä piisaisi. Ois vaan rahaa enemmän joka myyjäisiin törsättäväksi! ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi!