Uusi vuosi, uusi kujeet. Possu lopettaa kaiken hötkyilyn ja säntäilyn, ja koettaa elää leppoisaa, rauhallista elämää ;) Tuskin jaksaa kauheesti leikkiä laihduttajaakaan, mutta jos tavallinen possuelämä kiinnostaa, niin tervetuloa blogiin!

lauantai 11. joulukuuta 2021

Kaupparaivoa

 Laturaivo on tuttua, mutta näinä aikoina maskin myötä, Possu on todennut mieleensä hiipineen joulumielen sijaan välillä myös kaupparaivoa. 

Tänään Possu oli kiertämässä Tokmannilla. Maskin kanssa olo on aina kuin joulupukilla! Ei edesä näe mitään, ihmisiä tunkee joka puolella ja kauppakin on niin sokkeloinen, että aina eksyy jonnekin kummaan nurkkaan. 

Lopulta Possu kuitenkin löysi etsimänsä ja lähti suunnistamaan kassalle päin. Silloin! Perässä oli toinenkin kaupparaivoaja. Tyyppi kuvitteli kai olevansa jollain hiihtoladulla.  Tai moottoritiellä. Asteli kiireisin askelin melkein Possun kantapäillä. Pakko päästä ohittamaan Possu. Pakko päästä ensin kassalle! kassalle ensimmäisenä kerkiävä pääsisi ekana maaliin ja saisi kultaisen voittajamitalin! Pah! Et kyllä ohita! Possu kiihdytti askeliaan. Askeleet perässä kiihdyttivät myös. Possu levitti ostokset ja hartiat levälleen ; minua et ohita. Minä olen ekana maalissa!

Possu voitti kisaajan noin sadasosa-sekunnilla ja pääsi iskemään ekana ostoksensa hihnalle. Harmistunut kilpailija tunki ihan Possuun kiinni. Possu vilkaisi tätä voitonriemuisena. Teki mieli näyttää kieltä, mutta ei sentään kehdannut, koska tunsi tyypin ainakin naamalta. Puolituttu katsoi takaisin harmistuneena. Varmaan sata selitystä mielessä. - Minä olisin voittanut, ellei sukset, siis kengät olisi lipsuneet kaupan liukkaalla lattialla, tai ellei myyjä olisi työntynyt juuri tavarantäyttökärryineen eteen. 

-Niin varmaan, Possu ajatteli ja pakkasi tavaroitaan sitä mukaa kun niitä hihnalta tuli. Tuskin Possu oli kerinnyt edes maksaa, kun perässä tulija, joka oli koko ajan työntänyt kyynerpäillään Possua eteenpäin, kysyi kiireesti myyjältä : - Onko teillä joulumerkkejä? Possu hoksasi, että niitä itsekin olisi tarvinnut, mutta ei kerinnyt kysyä, kun ei saanut hoitaa asiataan loppuun, kun yks hötkyili perässä. - Olkoon, ostan vaikka postista! Possu mutisi mielessään ja loi vielä viimeisen kiukkukatseen perässä tulijaan. 

- Pois tieltä latua... siis kassalinjaa.. tukkimasta, tämän katse vastasi!





10 kommenttia:

  1. Eilen Prisman kassajonossa Saukkiksen jäljessä ollut (vanhempi) mies, liimautui myös heti Saukkiksen kantapäille ja ostoksensakin pariskunnan rouva lastasi hihnalle melkein Saukkiksen viimeisten ostoksien päälle. Maksun aikana ukko oli kortinlukijaan kohdalla, kun Saukkis oli ostamansa joulupostimerkit pakkaamassa käsilaukkuun hihnan kohdalla. Melkein sanoi Saukkis, että olkaa hyvä vain, se maksaa, joka sen maksupääte kohdalla seistä napottaa. Tiukat mulkaisut yleensä parantavat turvavälit, mutta tähän äijään ei tehonnut.

    VastaaPoista
  2. Oikolukuohjelma muokkasi kommentin kuulostamaan ulkomaalaisen hoono soomi -kieleltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne ohjlmat on ärsyttäviä. Etenkin ärsyttää, kun kännykkä muuttaa aina kaikki yhdys sanat erilleen. Aina ei hoksaa ennen ku viesti lähtenyt ja sit kaikki luulee, ettei Possu osaa kirjoittaa yhdyssanoja aarg

      Poista
  3. Pöllö on aina ollut kaupoissa sen verran ilkeä tuollaisia kanssaihmisiä kohtaan, siis noita selkään kiinni liimautuvia, että jos ei mulkaisu riitä, niin avaa kyllä terävän nokkansa ja sanoo tiukasti eikä välttämättä aina niin ystävällisestikään, että voisko herra/rouva seuraava asiakas mennä vähän kauemmas, jono ei liiku yhtään nopeammin vaikka te yritättekin reppuselkään.
    Tai niin kuin Mursu, joka on vähän tukevampi, sanoi kerran yhdelle herralle joka tuuppi häntä kärryillä, että vaikka hänellä onkin leveä takapuoli, ei sentään ostoskärry mahdu....

    Että ihan rohkeasti vaan Possu, pidä puolesi ja tuuppaa selässä roikkujat Tokmannin takaseinään vessapaperia hakemaan. Ei tarvi Possunkaan aina olla kiltti.

    VastaaPoista
  4. Olin maitopurkkia vailla, menin väärään firmaan. keskustassa avattu kaksi uutta, lidl ja okmanni, tokmannissa seikkailin siis. Menin nuolien mukaan ja loputon kierros loppui ja pääsin toteamaan että näkemäni maitohylly oli joku muu tuotehylly. Pahus. Lidl vieressä sieltä taas sinne ja takasin eli toiselle seinustalle ja viimein pihalle linjaa odottamaan, Tuli kaikki muut numerot, minun uupui, Laskin että tulin pysäkille about minuutti kun ed sopiva oli mennyt. Ei ollut ajoitus kohdillaan, kauppa ym ihan mikä tahansa raivo lähellä, murrinmuriseva susi aouuu!!

    Hieno suoritus Possulla, merkki ja pisteet kotiin, voitto on tärkeintä, verinen kilpailu vain nautinnollinen bonus.

    VastaaPoista
  5. Aina sitä sattuu, kun joutuu muiden joukkoon. Täytyy yrittää vältellä. Kassajonossa on usein tiivis tunnelma. Auttaisko, jos sanois, että minulla on tarttuva tauti vaikka rutto.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!