Uusi vuosi, uusi kujeet. Possu lopettaa kaiken hötkyilyn ja säntäilyn, ja koettaa elää leppoisaa, rauhallista elämää ;) Tuskin jaksaa kauheesti leikkiä laihduttajaakaan, mutta jos tavallinen possuelämä kiinnostaa, niin tervetuloa blogiin!

lauantai 18. joulukuuta 2021

Joulupukki hirtetty

 Joulupuu on rakennettu. Possulassa. Possu osti tänään pikkukuusen Tokmannilta. Possun jouluperiaate 1 : Kuusi pitää olla. Oikea kuusi. Se saa olla minkäkokonen hyvänsä, mutta oikea! possun vakaumus ei hyväksy tekokuusia. Ne on rumia, eikä ne tuoksu.


Periaate 2 : itsetehtyjä pipareita pitää olla. Possu ei välttämättä leivo mitään muuta, mutta piparit pitää leipoa. Koska : Emäpossun reseptillä tehdyt piparit on hyviä ja ainoita oikeita. Piparitaikina on hyvää ja sitä kuuluu syödä leipoessa. Ja myös valmiit piparit on hyviä. Niitä ei pidä koristella, koska piparinmaku ei tunnu koristeiden alta. Karkit karkkina ja piparit pipareina.


Ai nii! Repu-pukki lähetti Possulle paketin! Ihan suunnattoman SUURi röhkäys kiitokseksi!! Possu säästää sen tietysti jouluaattoon. Kortissa luki jotain, että paketti on lähetetty siksi, että Possun yöjutut jatkuis. Nyt ei oo ihan yö, mutta Possu lähettää silti sekavan postauksen. Voihan olla, että yöllä ei enää jaksa.

Ja tässä kohtaa voisimme laulaa kaikki yhdessä tän jutun ekalauseen Joululaulun. Kuka aloittaa. Yks, kaks, kolme HEP

Joulupuu on varastettu

poliisit jo ovella. Joulupukki

hirtettynä

roikkuu Possun työpaikan ikkunassa.


nimittäin toi on tosijuttu. Tästä on jo aika hurjasti aikaa, kun Possun silloisella työpaikalla innostuttiin vähän joulukoristelemaan. Kiinnitettiin ikkunoihin somia joulupukin päitä. Sattui sitten eräs koulusta palaava pikkupoika piipahtamaan talossa sisällä. Poika äkkäsi koristeet ja hihkui innoissaan :

- JIPII, täällä on JOULU! Joulupukki on hirtetty ja pää ripustettu ikkunaan!!

(Seuraavana jouluna ikkunassa ei ollut niitä kivoja joulupukin päitä..)
10 kommenttia:

 1. Possulassa on äkeät kinkerit kun punanuttukin uhataan hirttää 😉.

  Oon samaa mieltä, että kuusen on oltava aito. Piparit saa kyllä tehdä kaupan taikinasta. Ainoa ”pyhä” asia laiskiaisen joulussa on imelletty perunalaatikko eli tuuvinki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuuvinki onkin ihan uus sana mulle. T. Possu

   Poista
 2. Pöllö on ruvennut antamaan periksi jouluperinteissä sitä mukaa, kun ikää karttuu. Ei, Pöllö ei vanhene, ikää vain tulee lisää. Mutta:

  Ennen oli kolme asiaa mistä Pöllö EI suostunut tinkimään: kuusi, kinkku ja perunalaatikko.
  1. Kuusi. Pitää olla aito. Ehdottomasti. Enää ei Pöllölään mahdu kuusta sisälle, joten tuoksua tulee hajusintistä ja pipareista.
  Tarina kuusesta: ensimmäinen joulu Mursun kanssa 35 vuotta sitten vielä pienemmässä kodissa kuin nyt. Pöllön täti ystävällisesti (niin kai joo..) tarjosi srk:n lasten juhlista jäänyttä kuusta. No kiitos vain, meille ei mahdu ja sitä paitsi, me asumme KESKELLÄ METSÄÄ!

  2. Kinkku on vaihtunut kalaan. Kinkku pitäisi paistaa itse eikä se onnistu, koska meillä on liian pieni/pienet uunit siihen. Sähköuuni on sata vuotta vanha, joten kinkun paistamiseen menisi viikko ja puuhellan uuni on liian pieni - eikä me osata oikein käyttää sitä.
  Ja mitähän Possu kinkun paistamiseen edes mahtaisi sanoa *pohtii ankarasti*

  3. Perunalaatikon, siis imelletyn perunalaatikon, teko ei vaan onnistu. Sen pitäisi maistua samalta kun muorin (mummon) tekemä ja koska kukaan ei siihen pysty, niin olen parin vuosikymmenen jälkeen antanut periksi.
  Tämä-jonka-nimeä-en-mainitse aiheutti jouluperinteiden muutoksen: kalaa, kalaa, kalaa, kalaa ja saavillinen sienisalaattia.

  + 4. Pipareita pitää olla. Mieluiten pitäisi tehdä itse taikinakin, koska piparit ja kakut pitää syödä taikinana. Mutta Pöllöstä on tullut laiska, Pöllö vei kierrätykseen just SEN keittokirjan missä oli se oikea piparitaikinan ohje, Poika luistaa pipareiden leipomisesta ja Pöllö ei vieläkään ole saanut uutta hellaa. Ehkä ensi jouluksi. Anna's pepparkakoreita kaikissa eri mauissa isoon kulhoon, ilman koristeluita - koristeluissa olen samaa mieltä Possun kanssa. Piparit pipareina ja karkit karkkeina.

  Olisin laulanut, mutta ulkona nukkuminen ei houkuttele. Oma lämmin sänky on kivempi. Laulan sitten kun olen yksin.

  VastaaPoista
 3. Pukki hirteen ry antaa Possulle Pukinhirttämismitalin, toinen luokka, havut kaupan päälle.

  VastaaPoista
 4. Tietenkin aito kuusi, jos on kuusi. Kaikenlaiset muovijutut on niiiin kamalia. Mutta kuusesta piti luopua edellisen koiran takia. Kun se näki kuusen, iski lahjastressi. Koira ei syönyt, eikä nukkunut vaan odotti lahjoja, joita ei sitten edes avannut vaan vahti hampaat irvessä, ettei vain kukaan hänen pakettajaan vie. Ja sitten se kuusettomuus jäi päälle vaikka koiran kuolemasta on lähes kolmetoista vuotta. Tänä vuonna tulee sypressi mummotettavan luokkaretkimyyjäisistä. Eika mitään leipomisia, paistamisia, ei mitään. Eikä edes jouluruokia. Onneksi lapsi kutsui brunssille kotiinsa.

  VastaaPoista
 5. Aito kuusi, ei vaihtoehtoja, koolla ei väliä kunhan kotiin tulee! Lapsena nukuin sohvalla, jotta pääsin kuusen viereen jouluna. Nykyisin oma sänky käy joulunakin. Kuusenjalan kannoin jo eteiseen odottamaan sitä kuusta jota kuulla, jonka juurella asunto...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva. Hyvää joulua sohvallekin! T. Possu

   Poista

Kiitos kommentistasi!