Uusi vuosi, uusi kujeet. Possu lopettaa kaiken hötkyilyn ja säntäilyn, ja koettaa elää leppoisaa, rauhallista elämää ;) Tuskin jaksaa kauheesti leikkiä laihduttajaakaan, mutta jos tavallinen possuelämä kiinnostaa, niin tervetuloa blogiin!

torstai 27. helmikuuta 2020

Perunajauhovesijuomaa...!

Tiistai meni kuumeessa ja nukkuessa, eilen Possu jaksoi olla jo jalkeilla, mutta vatta möyrysi kuin leijona ja juoksutti kuntojuoksua. Tänään Possu oli valmis jo kokeilemaan ihan mitä vaan vaivasta päästäkseen. Ja mistä löytyy neuvo kaikkeen? Netistä!

Netissä joku väitti auttavan mahatautiin, kun sekoittaa 1-2 lusikallista perunajauhoa lasilliseen vettä, ja nielaisee juoman kohti ääntä. Vanhan kansan konsti kuulemma. Keskusteluissa oli mielipidettä puolesta ja vastaan. Possu tuumi, että tuohan on vain kiisselin suuruste, ettei se nyt ainakaan vaarallista ole. Ja sitten sen näkee, kun kokeilee. Ja jos meneekin ummetukseksi, niinkun joku meinasi, niin parempi sekin kuin tää jatkuva....! Possu sekoitti seoksen. Joi kulauksen. Juoma oli sen makuista, että melkein jo maku sai oksentamaan, mutta joi urheasti litkua puoli lasillista! Yllättävää kyllä, se tehosi!  Ootteko kokeilleet moista? Mitä sanoo Sohva ja Marttaliitto tästä perunajauhokikasta?

Possu jaksoi ihmejuoman voimin vielä ulkoilemaan upeaan kevätsäähän ja napsi muutaman otoksen muistoksi :





3 kommenttia:

  1. Hyvä Possu Munkki! Ihan hävettää, etten tätä vanhaa kostia ole kertonut. Äitini juotti meille lapsena perunajauhovettä kun masu oli rikki. Aina tehosi. Hän oli oppinut asian joltakin toiselta Äidiltä. Kas, mustikkakeittoa käytettiin, mutta kun mustikat loppuivat eikä ollut pakastinta eikä pakastettuja mustikoita, käytettiin perunajauhoja ja vettä. Pieni annos riitti eli ei tullut paha maku eikä paha mieli. Huikeat maisemat todistavat, että tämä lääke toimii ja Possu Munkki on taas voimissaan. Komeat on maisemat, vain lumi puuttuu. Onko siinä vähän jäätä joessa?

    VastaaPoista
  2. Jäät paukkuivat, kun käveli joen vartta. Possullakaan ei oo mustikoita. Viime kesä oli huono mustikkakesä. Mutta Possu teki mansikkasoppaa. Ehkä sekin auttaa. Ainakin siinäkin on perunajauhoa. ;)

    VastaaPoista
  3. Kaikenlaista sitä netistä löytyy. Kiisseliähän suositellaan syömään aina jälkkäriksi ruuansulatuksen takia, mutta en ole ikinä ajatellut, että nimenomaan perunajauhot on se avainsana. Tykkään syödä marjat marjoina, mutta ehkä rupean kiisseli-ihmeeksi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!