Uusi vuosi, uusi kujeet. Possu lopettaa kaiken hötkyilyn ja säntäilyn, ja koettaa elää leppoisaa, rauhallista elämää ;) Tuskin jaksaa kauheesti leikkiä laihduttajaakaan, mutta jos tavallinen possuelämä kiinnostaa, niin tervetuloa blogiin!

sunnuntai 29. toukokuuta 2022

Sunnuntai-illan päivitys

 Sattumus 2


Possu oli kutsuttu häihin. Possu pisti viikonlopun muistiin. Siis sinä lauantaina ei mitään muuta!

Häälauantai koitti. Possu ajeli kohti ilmoitettua kirkkoa. Possu oli vähän myöhässäkin. Mutta perillä hämmästyksekseen Possu totesi, ettei kirkon pihalla ollutkaan auton autoa, eikä sisään edes päässyt. Ovi oli säpissä. 

Oliko Possu erehtynyt kellonajasta vai kirkosta? Uskaltaisiko morsiamelle soittaa. Mitä jos vihkiminen oli juuri menossa? Ehkä pappi oli juuri kysynyt sulhaselta liikuttuneella äänellä, että tehdotko sinä ottaa tämän aviovaivaksesi, kun morsiamen hääpuvun taskussa alkaisi kännykkä piristä...! Hädissään Possu kuitenkin soitti, ja supatti puhelimeen, että sori nyt, jos oot just pahassa paikassa pahaan aikaan, mutta mikä kirkko se olikaan, missä teidät vihittiin..?

Tuli hetken jäätävä hiljaisuus. Sitten hitaalla loukkaantuneella äänellä :

- Se OLI .... kirkko.

- Ööö, kun mä oon täällä pihalla nyt, mutta ei täällä oo ketään. Oliko mulla väärä aika, Possu änkytti.

- OLI. Häät OLI eilen. Me ollaan nyt häämatkalla.


Possu oli ilman muuta olettanut, että häät on lauantaina! Yleensä on. Ikinä ennen Possu ei oo kuullut että häitä pidettäisiin perjantaina, mutta nää oli silloin. 


Seurasi pientä loukkaantumista. (Vaikka Possullahan siinä enemmän harmi oli. Jäi ilman kakkua!) Ei kuitenkaan välirikkoa. Onneksi.


Tarinan opetus : Tarkista päivämäärän viikonpäivä. Älä oleta yhtään mitään. Juhla voi olla vaikka arkimaanantain aamupäivätuntina, jos ei tarkista ;D Kaikki on mahdollista menemään pieleen, jos on mennäkseen. 
5 kommenttia:

 1. Possulla menee liian lujaa, ei ehdi kaikkea tarkistamaan.. .
  Olisivat laittaneet tekstarin heti pe-aamusta, Possu on sen verran korkea-arvoinen otus että vastuu, kaikki, on kutsuvalla osapuolella. Ja kaakkua olisi pitänyt jättää Possulle, hirveä loukkaus, verinen!!
  Possu siis täysin syytön ja vika kokonaan hääparilla. Olisi pitänyt keskeyttää häämatka, ja tulla Possua katsomaan jotta onko kaikki hyvin?, ja tuoda sitä kaakkua samalla!! Ihmeellistä välinpitämättömyyttä eläinkuntaa kohtaan, lienevät eläinvihamielisiä? Heti laitat välit poikki!! Jos kyselevät niin sanot että Sus' sanoi niin ja Sus' tietää... ja tämä pitää kunnes joku tajuaa lahjoa kaakulla jolloin tietty kaikki onkin Possulaisen syytä, tuuliviiri mutta palkallinen ;DDDD

  Sujellen kaakkua kans!!

  (;D)

  Muksaa alkavaa viikkoa!!

  VastaaPoista
 2. Voih.. Olen kyllä sitä mieltä, että kutsussa olisi pitänyt lukea "perjantaina xx.xx.xxxx klo xx". Ainakin meille tulleissa hääkutsuissa on aina lukenut viikonpäivä, siis ihan kirjoitettuna, ei ole luotettu siihen, että Pöllö ja Mursu osaavat itse tarkistaa viikonpäivän pelkän päivämäärän perusteella.
  Meidän vihkipäivä oli perjantai, mutta se johtuikin siitä, kun meidät vihittiin maistraatissa ja sehän on virasto. Vihkijänä oli rouva Oikeusneuvosmies. Kysyi tahtooko Mursu ja kun tahtoi, kysyi tahtooko Pöllö ja kun Pöllökin tahtoi, käski pistää nimet paperiin ja sitten ulos, virka-aika loppuu kohta ja odotushuoneessa on vielä monta tahtovaa paria. Hus hus, ulos koko Pöllönkulman suku.

  VastaaPoista
 3. Meilläkin oli perjantaina hääpäivä. Mutta se olikin juhannusaatto. Pilattiin monen ihmisen juhannus sinä vuonna, kun joutuivat tulemaan häihin... mutta itse asiassa vain yksi perui ja yksi jätti muuten vain tulematta lapsineen. Sopivasti tuli yks pariskunta lapsineen sit kuokkavieraiksi, että se meni ihan hyvin.

  VastaaPoista
 4. Perjantaina minkin menin naimisiin. Mutta väärin tehty, jos ei viikonpäivää kutsussa mainittu.

  VastaaPoista
 5. Uppa lallaa ja tekevälle sattuu. Itsellenikin voisi käydä juuri noin, kun olettaa asioita. T. Laiskis

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!