Uusi vuosi, uusi kujeet. Possu lopettaa kaiken hötkyilyn ja säntäilyn, ja koettaa elää leppoisaa, rauhallista elämää ;) Tuskin jaksaa kauheesti leikkiä laihduttajaakaan, mutta jos tavallinen possuelämä kiinnostaa, niin tervetuloa blogiin!

keskiviikko 18. tammikuuta 2023

Kirppuja kirpputorilla

 Possulla on bisneksiä! possulla on kirppispaikka. Ollut kohta viikon ja Possu aikoo pitää vielä toisenkin viikon. Paikkamaksu on tienattu ja vähän ylikin. Tosin voi olla että toinen viikko on liikaa ja takkiin tulee, mutta Possu nyt kerran yrittää. Saa samalla vähän siivottua kaappeja. Ehkä. Pari paitaa on kyllä lähtenyt sieltäpäinkin Possun mukaan, mutta jos ne tulee käyttöön, niin nehän on hyötyostoja.

Ootteko koskaan joutuneet salakuulemaan, mitä ihmiset sanoo kirppispaikastanne? Salakuuntelija harvoin kuulee kehuja itsestään sanotaan. Tällä kertaa Possu oli jopa järjestelemässä just sitä omaa paikkaansa, kun nurisijat nurisi ihan siinä vieressä. Ne oli vaaterekillä ja Possu järjesti hyllyjä. Ne ei ehkä ymmärtäneet, että Possu on paikan omistaja. Tai sit ne oli ihan harkitun ilkeitä.

- Tässä on hieno takki. Tällaisilla ne kuule komeilee kaupungissa.

- Ei oo paha hinta. Sovitan!

- Ei. älä osta sitä. Se on liian iso sulle. tekee lihavan näköiseksi!

(Possu luo mielessään murhaavan katseen kaupan jarruttajaan, ja ajattelee mielessään myös, että päinvastoin liian piukka vaatehan se lihavan näköiseksi tekee. Kyllä Possu vanhana läskinpiilottajana tietää!)

- Pyh! Mitä sillä vanhalla väliä, vaikka näyttäs miltä! Kiertääpähän miehet kaukaa!

- Ai, onks olleet häiriöks asti perässä?!

- Eikö vetoketju toimi? Kyllä ei merkkitakissa pitäs olla vetoketju rikki?

- Ei se rikki ole. Se on vaan vähän jäykkä.

- Ei oo pahanhintanen kyllä.

(No OSTA OSTA! Possu ajattelee)

- Tästähän tulee höyhenet läpi! (Mistä muka? Possu tarkisti että se on kunnossa)

- Ja se on hankala huollettava. Vaikee pestä.

Tyypit häipyvät muualle. Possukin saa tavaransa järjestykseen ja siirtyy katselemaan muita paikkoja. Pahinta oli arvostelijoiden ilkeä äänensävy. Possu on yliherkkä sellaiselle. Yhtäkkiä Possu kuulee seuraavan hyllyjen takaa saman äänen, ja se tulee just siitä Possun hyllyltä.

- Kun ei näissä missään ole edes hintoja!

Possu kurkistaa hyllyjen välistä ja kohtaa narisijan katseen. Tämä hätkähtää ja häipyy. Possu kiertää katsomaan, eikö muka näy hintoja? Jokaikisessä oli. Possu on laittanut hnnat yleensä jonnekin niskalenksun kohdalle niin, ettei ne revi vaatetta. Vaihtoipa sitten laput hihoihin oikein näkyville paikoille. Ei ainakaan pääse sanomaan, ettei näy hinnat.

Possu on ehkä vähän liiankin yliherkkä tuollaisille, jotka katsoo kuin halpaa makkaraa. He kai ajattelevat olevansa itse sitä kaikkein kalleinta Metwurstia! ;)


P.S. Kun Possu seuraavan kerran tuli katsomaan paikkaansa, niin  se lihavaksi tekevä takki, josta pursuu höyhenet läpi, oli ostettu. ;)

8 kommenttia:

 1. Tsemppiä hapannaamojen sietämiseen! Kyllä ne hintalaput täälläpäin on jossain vaatteen niskassa kaikilla. Hihoista irtoilevat ja katoavat, ja sitten ei tosiaankaan ole hintoja. T Saukkis

  VastaaPoista
 2. Niitä riidankylväjiä kyllä riittää. Hyvä, että takki häipyi. Narisijaa harmittaa, kun palaa hetken mietittyään katsomaan.

  VastaaPoista
 3. Ankeuttajat, niitä löytyy joka paikasta. Hienoa, että takki meni. Mietin, että jos siinä kävikin niin, että kun pääankeuttajan silmä vältti, niin toinen haki himoitsemansa takin.

  Tsemppiä kirppuiluun!

  VastaaPoista
 4. Possun seikkailut kaupallisessa maailmassa vetää mielen nurin, ihmiset osaa olla yllättävän ilkeitä, eivät ajattele, suoltavat vain sontaa suustaan. Hmph.. . possulle tsemppiä ja menestystä rekin äärellä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!