Uusi vuosi, uusi kujeet. Possu lopettaa kaiken hötkyilyn ja säntäilyn, ja koettaa elää leppoisaa, rauhallista elämää ;) Tuskin jaksaa kauheesti leikkiä laihduttajaakaan, mutta jos tavallinen possuelämä kiinnostaa, niin tervetuloa blogiin!

maanantai 16. tammikuuta 2023

Meidän lätäköt

 Osuipa silmiin uusi Pipsa Possu-kirja, joka oli ihana, koska siinä hypittiin LÄTÄKÖISSÄ!! Possukin on joskus hyppinyt lätäköissä. Ei oikeestaan omasta mieliteostaan, vaan koska Hilma-täti kertoi lapsena sellaista harrastaneensa. Aina, kun tuli vesisade Hilma ja kumppanit juoksivat pihalle hyppimään lätäköihin. Possukin halusi sitten kokeilla, onko se kivaa. No joo.. Menetteli, mutta olihan niitä hauskempiakin leikkejä. Hilma-tädin lapsuudessa lätäköt kuuluivat kuitenkin olleen Juttu isolla jiillä. Lätäköistä myös tapeltiin. Naapuritalossa asui Hilman serkkuja. Ja siellä naapurin puolella oli aivan ihana lätäkkö, sillä siinä oli pehmeä ruoho alla, joten siinä oli paljon ihanampi hyppiä. Mutta, kun Hilma sisaruksineen yritti sinne hyppimään, serkut huusivat : - Tää on MEIDÄN lätäkkö! Ette tee saa tulla tänne hyppimään! Lällällää!

Hilma oli tosiaan pippurinen pikkutyttö. Taisi kuitenkin tyytyä kohtaloonsa tässä lätäkköasiassa. Kadehti vaan salaa naapurin ihanaa lätäkköä. 

Pippurisia olivat silti Hilman veljetkin, Veikko ja Paavo. Erään kerran he tappelivat keskenään pihalla. Yhtäkkiä kuului ikkunaan kova pamaus ja särkyneen lasin kilinää. Ikkunaan oli heitetty kivi! Lasten isä SUUTTUI! Aiheestakin. Heikki-isä syöksyi pihalle. 

-KUKA SEN KIVEN HEITTI?! Heikki-isä kysyi raivostuneena.

Paavo osoitti Veikkoa. - Se oli Veka

- Vimmatun mukula! Isä raivosi ja tarttui Veikkoa tukasta.

- Eeee en minä sitä i..i.. ikkunaan tarkoittanut heittää, vaan Paavon päähän! Veikko parkui puolustukseksi...

4 kommenttia:

  1. Meillä on taas sisämeriä. Niissä ei ole kiva hyppiä, ei edes kahlata. veden alla on vielä jäämuhkuroita. Kait ne kohta sulaa.

    VastaaPoista
  2. Kyllä on ollut pippurista sakkia Hilma veljineen :)
    Meillä ei ole lätäköitä eikä meriä, mutta ette ikinä kyllä arvaa, mitä kävin äsken lukemassa meidän kunnan sivuilta, että missä me oikein asutaan... Minäpä menen kertomaan...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!